Tofu satay
- 1 kocka tofu kockára vágva
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 kanál szójaszósz
- 2 kanál sherry
- 1 kanál rizsecet
- 50g reszelt kókusz
- 2 kanál mogyoróvaj
A tofut helyezd el egy tányérban. Reszelj le egy gerezd fokhagymát, keverd el a szójaszósszal, sherryvel és ecettel. Öntsd rá a tofura. Két órán át hagyd pácolódni a hűtőben.
Öntsd le a páclevet (tedd félre, még szkségünk lersz rá), csepegtesd le a tofut. Grillezd meg a sütőben 25-30 perc alatt úgy, hogy enyhén barna, ropogóssá váljon.
Közben készítsd el a szószt. A kókuszt tedd egy tálba, önts rá 2 deci forrásban lévő vizet. Hagyd állni 20 percig, majd szűrd le róla a szilárd részeket. A maradék fokhagymát is reszeld le, keverd el a kókuszos folyadékban a mogyoróvajjal, majd öntsd hozzá a páclevet.
Melegítsd fel, és folyamatos kevergetés mellett keverd teljesen simára. A tofura öntve tálald.