Újévi halsaláta Kínából

A hagyomány szerint a vendégek a halsalátát magasra emelve kívánnak boldog újévet. Ha nem tudsz friss lazacot szerezni, használhatsz füstölt vagy sózott változatot is.

  • 100 g nyers lazacfilé
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • csipetnyi fehérbors
  • 1 teáskanál citromlé

a salátához:

  • 1 közepes sárgarépa gyufaszálra vágva
  • 1 kisebb jégcsapretek gyufaszálra vágva
  • 50 g papaja
  • 2 kanál savanyú káposzta
  • 1 kanál ecetes gyömbér
  • 1 kanál cukrozott gyömbér
  • fél grapefruit
  • friss citromf? vagy menta

a szószhoz:

  • 1 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1 kanál mogyoró- vagy szójaolaj
  • 1 teáskanál szezámolaj
  • 6 kanál ribizlilekvár
  • 2 kanál hoisin szósz

a díszítéshez:

  • apróra tört sózatlan mogyoró, ötf?szer-keverék, pirított szezámmag

A tálalóedényen helyezd el a zöldégeket. A tetejére tedd rá a halszeleteket. Tálalás el?tt öntsd rá a szósz összekevert hozzávalóit, majd a díszítésre szánt magokat. A vendégek ev?pálcikával keverik össze a salátát.

Related posts

Kommentelj