Padlizsánsaláta rákkal és tojással
- 2 közepes padlizsán
- 1 kanál olaj
- 50 g koktélrák
- 1 gerezd fokhagyma zúzva
- 2 kanál citromlé
- 1 kanál cukor
- 2 kanál halszósz
- 1 f?tt tojás apróra vágva
- 4 szál újhagyma
- korianderzöldés friss chili a díszítéshez
A padlizsánt vágd szeletekreés grillezd vagy süsd meg, amíg megpuhul. Távolítsd el a héjátés vágd csíkokra. Egy serpeny?ben hevítsd fel az olajat, add hozzá a fokhagymát. Pirítsd meg, majd keverd el benne a lecsepegtetett rákot. Egy percig pirítsd, majd vedd le a túzhelyr?l.
A citromlét, cukrotés halszószt keverd el alaposan. Tálaláskor el?bb rendezd el a tányéron a padlizsánt, szórj rá egy kevés f?tt tojást, apróra vágott újhagymát, öntsd rá az öntetet, végül korianderrelés csíkokra vágott chilipaprikával díszítsd.