Gyömbéres-szezámos répasaláta
- fél kg sárgarépa
- 2 kanál olaj
- 3 kanál szezámolaj
- 3 teáskanál reszelt gyömbér
- 3 teáskanál narancslekvár vagy narancslé-s?rítmény
- 1 narancs reszelt héja
- 3 teáskanál fehér szezámmag
- csipetnyi só
A szezámmagot egy serpeny?ben pirítsd meg (olaj nélkül). A répát hámozd meg, majd szeld egész vékony csíkokra (zöldéghámozóval is elfaraghatod).
A két kanál olajatés egy kanál szezámolajat melegítsd fel egy serpeny?ben, pirítsd meg rajta a répát. Nagy lángon 2-3 percig pirítsd, ügyelj rá, hogy a répa ne puhuljon le túlságosan. A maradék szezámolajat keverd el a többi hozzávalóval, majd öntsd a répára. Fogyasztás el?tt egy órára tedd a h?t?be.