Japán tejleves aranygombával
- 200 g aranygomba
 - 3 szál újhagyma
 - 1 szelet bacon
 - 5 dl tej
 - 1 leveskocka
 - csipetnyi pirospaprika
 - 1+1 kanál vaj
 - 1 kanál világos szójaszósz
 - 1 kanál liszt
 - csipetnyi bors
 
A gomba tönkjét vágd le, majd hosszában vágd ketté. Az újhagymát vágd háromcentis darabokra, a bacont félcentis csíkokra. A vajat olvaszd fel egy edényben, majd keverj el benne csomómentesen egy kanál lisztet. A leveses lábasban olvassz fel egy újabb kanál vajat, pirítsd meg benne a szalonnát, majd add hozzá a gombátés a hagymát. önts rá 3 deci vizetés a tejet. Amikor felforrt, add hozzá a maradék f?szereket. A végén keverd el benne a lisztes vajat. Egy percig kevergesd,