Sertésrostélyos újhagymával
- 300g sertéshús
- szaké ízlés szerint
- 5-6 szál újhagyma
szósz a hagymához:
- 3dl dasi
- 2 teáskanál cukor
- 2 teáskanál világos szójaszósz
- 1 teáskanál szaké
az öntethez:
- egy evőkanál miszo
- egy tojássárgája
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál szaké
- 1 teáskanál reszelt gyömbér leve
- olivaolaj
A húst vágd centi széles csíkokra. Sózd meg, hintsd meg a szakéval. Kevés olajon hirtelen pirítsd meg a húst, majd vágd a csíkokat félbe. A félbevágott csíkokat szorosan egymás mellé tedd egy kiolajozott tepsibe.
2-3 percig grillezd a hagymát a sütőben magas lángon. Utána vágd 2-3 centis darabokra, majd tedd bele a hagymához való szószba.
Az öntet hozzávalóit keverd össze egy lábosban, majd kis lángon melegítsd fel. A mártás felét öntsd a húscsíkokra. Erre helyezd a szószból kivett hagymát, majd öntsd az öntet második felét is a tepsibe. 6-8 perc alatt süsd puhára a húst.