Csirkecurry joghurttal
- 2 kg csirke, nagy darabokban, bőrrel együtt
- 1 közepes hagyma finomra vágva
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kanál friss reszelt gyömbér
- fél csésze friss koriander és mentalevél
- kevés olaj
- 3-4 kanál kurkuma
- 1 kanál garam masala
- kevés só, csilipor
- fél csésze natúr joghurt
- 2 kockára vágott paradicsom
Készítsd pürét a következőkből: fokhagyma, hagyma, gyömbér, koriander, menta. Forró olajban süsd ezt a keveréket 5 percig. Add hozzá a kurkumát, garam masalát, sót és csilit, és süsd további egy percig. Add hozzá a joghurtot és a paradicsomot, és addig süsd, amíg a folyadék elpárolog, és az egész olyan léesz, mint egy sűrű főzelék. Add hozzá a csirkedarabokat és fedő alatt párold az egészet alacsony lángon addig, amíg a hús megpuhul. Korianderral és mentalevelekkel díszítsd.