Ragyogó csirke szilvával
- 1 kg bőrözött, falatnyi darabokra vágott csirkehús
- fél csésze szilvabefőtt
- negyed csésze apróra vágott hagyma
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 3 kanál csiliszósz
- 2 kanál balzsamecet
- 1 kanál szójaszósz
- fél kanál reszelt gyömbér
- kevés őrölt bors
- 1 kanál kukoricakeményítő
- 2 kanál sherry vagy száraz fehérbor
- forró főtt rizs
- ferdén csíkokra vágott zöldhagyma
Öblítsd le a csirkét, majd szárítsd meg papírtörölközővel. A csirkehúst tedd fel főni egy edénybe a következő hozzávalókból készített szósszal: szilva, hagyma, fokhagyma, csiliszósz, ecet. szójaszósz, gyömbér, bors. Lassú lángon főzd addig, amíg meg nem puhul. Rendezd el a csirkét a főtt rizsen. Miután leszedted a szaftról a zsírkarikákat, öntsd bele a sherryben feloldott keményítőt. Addig kavargasd ,amíg besűrűsödik. Ezután öntsd rá a tányérban lévő csirkére és rizsre. A zöldhagymával díszítsd.