Könnyű tésztasaláta
Hidegen fogyasztható könnyű étel.
- 200 g szómen
 - 1 kanál szezámolaj
 - 2 szál zöldhagyma
 - 1 sárgarépa
 - 1 kígyóuborka fele
 - az öntethez:
 - 2 kanál szójaszósz
 - 2 kanál rizsecet
 - 1 kanál osztrigaszósz
 - 2 teáskanál fokhagymás chiliszósz
 - 2 teáskanál szezámolaj
 - 1 teáskanál cukor
 
A tésztát főzd meg, majd öblítsd le hideg vízzel. Az öntet hozzávalóit alaposan keverd el, tedd félre.A zöldséget vágd gyufaszál nagyságúra. Tálaláskor a tányérakba szedj egy kis tésztát, cseppents rá szezámolajat, öntsd rá az öntetet, majd végül szórd a tetejére a zöldséget.