Háromízű sült rizs
- 1 csésze kockára vágott, vízben főtt csirkemell
- 3 kanál olaj
- 4 csésze főtt rizs
- 2 szál újhagyma apróra vágva
- 2 kanál szójaszósz
- 1 csésze rák (megtisztítva, falatnyi darabokra vágva)
- csipetnyi bors
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- 1 teáskanál szójaszósz
- 2 tojás kicsit felverve
- 1 csésza saláta, centis csíkokra tépve
- 1 csésze főtt sertéshús, kockára vágva
A forró vokba öntsd az olaj felét, dobd bele fél percre a hagymát és a gyömbért. Amikor kicsit megpirult, add hozzá a rákot. Kevergesd 2-3 percig. Add hozzá a szójaszószt és a tojást. Amikor a tojás megszilárdul, vedd ki az egészet a vokból és tedd félre.
Öntsd a vokba a maradék olajat, add hozzá a húst, majd két perc múlva a rizst. Keverd el, add hozzá a rákot a tojással. Rázd össze, add hozzá a salátát. Azonnal tálald, mielőtt a saláta a forróságtól lepuhul.