8 perc alatt 69 hamburger

Japán 26 éves, sovány hamburgerevő-bajnoka 69 hamburgert gyömöszölt magába egy amerikai versenyen. A fiatal japán vitathatatlanul a legjobb hot-dog evő volt, és most új területeken is babérokra tör.

Kobajasi Takeru immár teljes munkaidőben abból él, hogy hihetetlen mennyiséget képes megenni szinte bármilyen ételből. Az elsőszámú nemzeti sztárrá váló fiatalember 10000 dollárt keresett a címben szereplő teljesítményért a Tennessee államban lévő Chattanoogában.

David Baer a Versenyevők Nemzetközi Szövetségétől egyenesen „a bolygónkon valaha élt legnagyobb zabálónak” nevezte Kobajasit. A második helyezett a virginiai Sonya Thomas lett, aki a szombati versenyen 46 miniatűr hamburgert nyelt le a déli államokbeli Krystal nevű gyorsétterem-lánc húspogácsáiból.

Kobajasi a július negyedikén New York-ban megrendezett hot-dog evő versenyen négy éve nem talál legyőzőre – idén még saját korábbi rekordját is megdöntve 53 és fél virsli-kifli párost evett meg.

A mindössze 60 kilós Kobajasi lenyűgöző képességekkel rendelkezik. Képes például 8 kiló marhavelőt (!) megenni 15 percen belül, hagyományos rizsgombócból pedig fél óra alatt 9 kilót pusztított el…

Az egyébként visszafogottan táplálkozó japánok között hamar népszerűvé váltak a zabálóshow-k, a „zabalovagok” mindent megesznek a versenyek során a szusitól a süteményekig. 2002-ben azonban egy 14 éves lány megfulladt az iskolai ebédlőben, amikor egy ilyen versenyt utánzott társai előtt. Azóta a média sokkal szégyenlősebb.

A figyelmeztetések dacára a hasonló versenyek szerves részét képezik a fesztiváloknak.

Kyodo

Related posts