4.

Múlt csütörtökön óráink voltak. Délután felfedeztük a környéket, ahol lakunk.

Igazából már amikor strandolni mentünk, a mostani úton haladtunk és már akkor lenyűgözött, így mindenképpen vissza akartam menni. Hárman indultunk el biciklivel: A., G. és én.
Bár már voltunk arra, kicsit eltévedtünk.
Tadzsiri-csó Oszaka megye legkisebb városa, kb. 8000 fő a népessége.
Azért tetszik nagyon ez a környék, mert sok régi, fából készült családi ház van, illetve olyan kis sikátorok, mint a kiotói Gion kerületben. Engem legalábbis arra emlékeztetnek.:) A kis utcák is elég keskenyek, kb. tényleg egy autó+egy bicikli fér el.


Na jó, nem csak a környék fényképezése volt a cél, hanem (persze csak azért, hogy irányt szabjunk a bolyongásnak:)) a húsz percre levő áruház is. Az idei év felfedezése, hogy gombamódre szaporodnak az Aeon-ok. Lehet, hogy már tavaly is így volt, csak nem tűnt fel. Azt hittem, hogy Kita-Uravában van egy ilyen és kész.
Az itteni Aeon az áruház és a pláza keveréke: egyik felében áruház, másik felében sok kis bolt. A szappanos Lush bolt, pl.

A plázás rész végében van egy kisállatbolt, gyorsan fényképeztünk, míg ránk nem szóltak. Valószínűleg rájöttek a japánok, hogy a külföldiek ki vannak akadva az egész nap neonfényben, átlátszó falú ketrecben tartott kisállatok látványától. Valójában nagyon gondjukat viselik, ha az egyik pisil, két perc alatt feltakarítják. A komoly vevőknek látszó embereknek ki is veszik a cicát-kutyát és kicsit játszhatnak velük.
Jól látjátok, ez a kutyus 280.000 jen, forintban több, mint a duplája.

Related posts

Kommentelj