Tavaszi tekercs garnélával, rizspapírban
- 300 g zöldség (sárgarépa, bambuszrügy, káposzta, gomba stb)
- 100 g kesudió (vagy mandulaforgács)
- 1 citrom leve
- 10 garnéla (ha nincs, használj vékony csíkokra vágott száraz sonkát)
- 1 kanál sambal oelek (chiliszósszal helyettesíthető)
- 1 kanál szezámmag
- 12 rizspapír
A zöldséget vágd hajszálvékony csíkokra. A kesudiót vágd apróra. A szezámmagot forró serpenyőben – olaj nélkül – pirítsd meg, amíg a magházak pattogni nem kezdenek.
Kevés olajon pirítsd meg a kesudiót, majd add hozzá a zöldséget. Nagy lángon dobva-rázogatva süsd egy percig, majd szedd ki egy tálba. A serpenyőben most a garnélát süsd meg. 1 perc után add hozzá a citrom levét és a sambal oeleket. Zárd el a lángot, hagyj mindent kihűlni.
A rizspapírokat kettesével mártsd langyos vízbe, majd fektesd őket egy tálcára. Kanalazz a közepükre egy kevés sült zöldséget, rákot, hints rá a szezámmagból, majd tekerd fel a tésztát.
Tálaláskor frissen vágott zöld fűszerekkel díszítsd.
A batyukat forró olajban is ki lehet sütni, de nem szükséges (a rizspapír nyersen is fogyasztható).