Szecsuáni padlizsán tofuval
- 3 kanál szójaszósz
- fél dl száraz sherry vagy szaké
- 1 kanál barnacukor
- 1 kanál ecet
- 3 kanál kukoricakeményítő
- 2 kanál mogyoróolaj
- 1 közepes fej hagyma vékonyra szelve
- 1 nagyobb padlizsán vékonyra szelve
- 2 teáskanál zúzott fokhagyma
- 1 kanál frissen reszelt gyömbér
- 1 kocka tofu vékony csíkokra szelve
- 8 szál zöldhagyma (a zöld szárat apróra szelve, a fehér rész vékony csíkokra vágva)
- csili tetszés szerint
Keverd össze a szójaszószt, ecetet, sherryt és cukrot. Adj hozzá annyi vizet, hogy az egész kb. 3-3,5dl-t tegyen ki. Keverd el benne alaposan a keményítőt.
Nagy lángon hevítsd fel az olajat egy vokban. Tedd bele a hagymát egy percre, majd add hozzá a padlizsánt. 8-10 perc alatt süsd puhára a padlizsánt, majd add hozzá a fokhagymát, a gyömbért és a csilit.
Tedd bele a tofut és a zöldhagyma fehér részét. Az elején készült keményítős levet keverd el még egyszer alaposan, majd öntsd a vokba. Folyamatosan kevergetve addig főzd alacsony lángon, amíg besűrűsödik.
Vedd le a gázról. Forrón tálald, közvetlenül fogyasztás előtt hintsd meg az újhagyma zöld részével.