Ropogós marhahús chiliszósszal
- fél kg bélszín
a pácoláshoz:
- 1 kanál világos szójaszósz
- 2 kanál rizsbor
- 1 kanál szezámolaj
- 3 kanál kukoricakeményítő
- 1 kanál liszt
- mogyoróolaj
a szószhoz:
- 1 kanál mogyoróolaj
- 5 szárított vagy friss csilipaprika
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kanál cukor
- kevés víz
- 1 kanál kukoricakeményítő
Tedd a húst húsz percre a fagyasztóba, amíg megkeményedik. Vágj belőle vékony szeleteket a rostirányra merőlegesen, majd a szeletekből vágj minél keskenyebb csíkokat. A pác hozzávalóit keverd össze és tedd bele a húscsíkokat. A paprikát (a szárítottat előbb áztasd be langyos vízbe) vágd félbe.
Hevíts fel a vokban fél liter olajat füstölésig és süsd ki benne ropogósra a marhahúst (két részletben). A húsd tedd félre papírtörölközőre és hagyd, hogy lecsepegjen az olaj. Egy kis edényben melegítsd fel a szósz hozzávalóit: az olajba előbb a fokhagymát és a paprikát tedd bele, majd a többi hozzávalót. Ezzel a szósszal öntözd meg a húst a tányérokon. Forró rizzsel tálald.
Hevíts fel a vokban fél liter olajat füstölésig és süsd ki benne ropogósra a marhahúst (két részletben). A húsd tedd félre papírtörölközőre és hagyd, hogy lecsepegjen az olaj. Egy kis edényben melegítsd fel a szósz hozzávalóit: az olajba előbb a fokhagymát és a paprikát tedd bele, majd a többi hozzávalót. Ezzel a szósszal öntözd meg a húst a tányérokon. Forró rizzsel tálald.