Pekingi tészta
- fél kg darált marhahús
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 kanál rizsbor
- 2 kanál halszósz
- 2 zöldhagyma apróra vágva
- 3 kanál hoisin szósz
- 3 kanál babpép
- 1 kanál kukoricakeményítő
- 2 kanál víz
- 400g üvegtészta vagy más kínai tészta
- 200g babcsíra
A fokhagymával együtt süsd ki a húst saját zsírjában vagy csak igen kevés olajjal. Amikor a színe elváltozik, add hozzá a rizsecetet, a halszószt és a zöldhagymát. Főzd egy percig, Aztán add hozzá a hoisin szószt, a babot, és a vízben jól elkevert keményítőt. Amikor az egész a keményítőtől besűrűsödik, tedd félre.
Eközben fődz ki a tésztát, rendezd el egy tálon és hintsd rá a babcsírát. Ezután öntsd le a hússal és hints rá egy kevés zöldhagymát. Forrón és hidegen is tálalható.