Megjelent a Szaku 19
Bemutatjuk a hidzsikit
Mostantól számról számra megismertetünk bennetek egy-egy olyan hozzávalóval, ami még azok számára is ismeretlen, akik egyébként otthonosan mozognak egy japán étteremben (már nem kérnek sült krumplit a szusihoz vagy kenyeret a miszo-leveshez).
Itt van például a hidzsiki: míg a nori szépen fogy a webáruházban, addig ez a másik alga teljesen hidegen hagyja a vásárlóinkat. Reméljük, nem sokáig, hiszen a hidzsiki szinte bármiben: levesben, salátában, elô-, zöldség- és húsételben is használható. Egy 990 Ft-os zacskóból a mellékelt receptekkel 2 fôzésre futja (egyenként négy személyre). Persze ha túl intenzívnek tartod a hidzsiki ízét, vagy épp nagyon bejön, mindkét irányban eltérhetsz a megadott mennyiségektôl. Az algával kapcsolatban meg kell említenünk, hogy mértékletesség rulez: jód- és természetes ciántartalma miatt ne együk kilószám.
Semmitôl sem félô olvasóink pedig máris melegíthetik a sütôt az utolsóként bemutatott algatortához…