Marhatekercs zöldhagymával
Menjünk el egy ázsiai boltba. A húsrészlegnél jól nézzünk körül: többféle papírvékonyságú marhahússzelet kapható. Olyat válasszunk, ami kissé zsíros, és kb. 1/2 cm vastag.
A húst bepácoljuk 1/2 dl szójaszósz, 1/2 dl fehérbor és 1 púpozott evőkanál cukor keverékébe.
Egy csomó zöldhagymát a zöldjével együtt akkorára vágunk, mint a hússzelet keresztben.
A pácolt hússzeletre keresztben rátesszük egy zöldhagyma fehér végét és néhány szál zöldet. Feltekerjük. Két ilyen tekercset húzunk két pálcikára: úgy, hogy olyan legyen, mint egy kétfokú létra. A létra foka a két hústekercs, a két pálcika a létra két oldala.
Az ily módon előkészített húst grillezhetjük, lisztben megforgatva olajban süthetjük, vagy a sütőben is süthetjük, akkor meg egy kanálka bor kell alá