Kókuszos bableves
- 1 csésze f?tt, apróra darabolt csirkemell
- 3 kanál vaj
- 1 fej vöröshagyma apró kockára vágva
- 1 teáskanál chiliszósz
- 2 gerezd fokhagyma zúzva
- 1 piros kaliforniai paprika kockára vágva
- 1 teáskanál currypaszta
- 2 paradicsom (héj nélkül, kockára vágva)
- 250 g nagyszem? f?tt bab
- 200 ml kókusztej
- 1 csésze húsleves vagy víz
- 1 csésze f?tt rizs
- 3 teáskanál kókuszreszelék
- 2 teáskanál apróra vágott petrezselyemzöld
A babot f?zd puhára (ügyelj rá, hogy ne f?jön szét.) Egy lábasban olvaszd fel a vajat. Pirítsd meg benne a hagymát, paprikát, chiliszósztés fokhagymát. Add hozzá a paradicsomot, kókusztejetés húslevest. Miután felforrt, szórd bele a csirkétés a rizstés közepes lángon f?zd 5-6 percig. Add hozzá a babot, forrald fel, majd vedd le a t?zhelyr?l. Tálaláskor kókuszreszelékkelés petrezselyemmel díszítsd.