Friss spenót lasagna
- 1 csokor spenót megmosva
- csipetnyi só
- 2 kanál olivaolaj
- 200g lasagna tészta
- 100 g apróra vágott zöldhagyma
- 1 csomag kemény selyemtofu, falatnyi darabokra vágva
- 1 kanál apróra vágott petrezselyem
- 1 kanál miszo
- bors ízlés szerint
- parmezán vagy más sajt ízlés szerint
a szószhoz:
150g marinara szósz (vagy paradicsompüré, esetleg ketchup bazsalikommal, oreganóval, fokhagymával) és 1 csésze vékonyra szelt gomba kevés olivaolajon megfuttatva
Forró vízben blansírozd a spenótot egy percig. Ezután öblítsd le hideg vízzel és csepegtesd le. A forró vízbe tegyél kevés sót és egy kanál olajat, majd főzd meg benne a tésztát. Ha megfőtt, öblítsd le, hagyd kihűlni, tedd félre.
A másik kanál olajban pirítsd meg a hagymát és az apróra vágott spenótot. Keverd el benne a többi hozzávalót (a sajtot kivéve), majd tedd félre.
Egy sütésre alkalmas edényt olajozz ki, tegyél bele egy réteg tésztát, majd a szósz felét, ismét tésztát, a szósz maradékát, tésztát és végül a reszelt sajtot. Előbb (pl. fóliával) lefedve 20, majd fedetlenül további 15 percig süsd. Forrón tálald.