Moo sate
- 1 kg marhahús vékony szeletekre vágva
- 3 teáskanál curry
- 1 teáskanál csili
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 2 nagy fej hagyma apróra vágva
- 4 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál méz
a mogyorószószhoz:
- 1 csésze mogyoróvaj
- 1 csésze kókuszkrém
- 1 teáskanál citromlé
- 4 teásknál worcester szósz
- kevés tabasco
A húst vágd fél centinél vékonyabb csíkokra. A csíkok szélessége se legyen több, mint 1 centi. Ha előtte kicsit lefagyasztod, egészen vékonyra lehet szeletelni.
A curryt, csilit, fokhagymát, hagymát, citromlevet és mézet keverd össze egy nagyobb edényben. Tedd bele a húscsíkokat és hagyd, hogy a páclé átjárja őket.
A húsokat szúrd bambuszpálcikára, egy pálcikára 3-4 darabot. Figyelj oda, hogy a lehető legtöbb hagyma és fokhagyma ragadjon rájuk, majd tedd őket egy tányérra, öntsd rá a maradék szószt és hagyd pihenni egy kicsit.
A húsos pálcikákat tedd a grillsütőbe, és süsd meg. Melegítsd fel a vajat, tedd bele a szósz többi hozzávalóját.
Forró rizzsel tálald.