Szűzérmék citromfűvel

  • 750g kicsontozott sertéshús
  • 2 szál citromfű apróra vágva
  • 4 fej kisebb lilahagyma
  • kevés összetört feketebors
  • 2 kanál mogyoróolaj
  • 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 2 friss csilipaprika kimagozva, apróra vágva
  • 1 kanál barnacukor
  • 2 kanál halszósz
  • 50 g pirított, nem sózott mogyoró
  • koriander a díszítéshez
  • üvegtészta (köretnek)

A húsról vágj le minden zsiradékot, Szálirányra merőlegesen vágd fél centis szeletekre, majd a szeleteket ismét fél centi széles csíkokra. Ezután alaposan keverd el a citromfűvel, hagymával, csipetnyi sóval és a borssal. Tedd félre 30 percre.

Öntsd az olajat egy forró vokba. Forgasd úgy az edényt, hogy az olaj a teljes felületet bevonja. Szórd bele a húst több adagban (ha egyszerre teszed bele, nem pirulni fog, hanem levet ereszt) és nagy lángon süsd három percig.

Add hozzá a fokhagymát és a csilit, süsd további 5-8 percig közepes lángon, amíg a hús elveszti rózsaszín árnyalatát.

Tedd bele a cukrot, a halszószt és az apróra vágott mogyorót. Keverd el alaposan, ha szükséges, kevés szójaszósszal vagy sóval ízesítheted. Azonnal, forrón tálald üvegtészta-ágyon.

Fórum a japán ételekről

 

Related posts