Szójacsíra pak choi
- 3 kanál mogyoróolaj
- 3 újhagyma, centisre vágva
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kiskanálnyi reszelt gyömbér
- 150g szójacsíra
- 100g kínai kel, apróra vágva
- 100g sárgarépa, vékony csíkokra vágva
- 100g félbevágott mandula vagy kesudió
a szószhoz
- 3 kanál világos szójaszósz
- 2 kanál száraz sherry
- 1 kanál szezámolaj
- másfél dl víz
- 1 kiskanál kukoricakeményítő
- 1 kanál méz
- őrölt bors
Egy vokban a forró olajon pirítsd meg a hagymát, fokhagymát, répát és a gyömbért. Két perc múlva add hozzá a szójacsírát, kevergetve süsd további két percig.
A szósz hozzávalóit alaposan keverd el. Add a sülő zöldségekhez a kelt, majd az egészre öntsd rá a szószt. Addig kevergesd, amíg a leve besűrűsödik a keményítőtől. Keverd hozzá a mandulát vagy a kesudiót. Rizzsel tálald.