Keleti burgonya
- 2 nagyobb fej burgonya
- 2 kanál szójaszósz
- 2 kanál cukor
- 1 kanál reszelt fokhagyma
- 1 kanál szezámmag
- szezámolaj ízlés szerint
- 2-3 szál újhagyma karikára vágva
- borsónyi vaszabi
A krumplit hámozd meg, majd vágd gyufaszál nagyságú hasábokra. Tedd az egészet annyi vízbe egy tálban, amennyi ellepi, nehogy megbarnuljon.
Egy tálkában keverd össze az összes többi hozzávalót.
A burgonyát a lehető legkevesebb vízben (elég, ha épp ellepi) főzd meg (3-4 perc alatt megpuhul). Egy szűrőben csepegtesd le, majd tálaláskor önts a tetejére a szószból. Apróra vágott norival díszítheted.
A recept hozzávalóit megvásárolhatod webáruházunkban:
szójaszósz „Jamasza” 150ml 890Ft
vaszabi (japán torma) 777Ft
szezámolaj, 150ml 970Ft
fekete szezámmag (irigoma kuro) 460Ft
Rendeld meg egyben, kedvezményes áron, 3097 helyett 2700 Ft-ért itt!