Vietmáni csirke papaja-salátával
- fél kg kicsontozott, lebõrözött csirkemell
- 3 kanál citromlé
- 1 kanál cukor
- 1 kanál csilipor
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 friss papaja meghámozva, kimagozva és feldarabolva
- 1 nagyobb sárgarépa meghámozva, felszelve
- 2 kanál sósmogyoró apróra törve
- citromszeletek a tálaláshoz
A csirkemelleket tedd egy 3 literes edénybe, öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi a húst, és alacsony lángon fõzd puhára. Vedd ki a fõzõlébõl, hagyd megszáradni. Amikor kihûlt, vágd vékony csíkokra.
Keverd össze a citromlét, cukrot, csilit és fokhagymát egy nagyobb edényben. Add hozzá a húscsíkokat, papaját és répát. Alaposan keverd össze. 4 tányéron tálald, hints rá mogyorót, díszítsd citromszeletekkel.