- 4 jakab-kagyló (vagy más, nagyobb test? tengeri kagyló)
- 1. zacskó instant dasipor
- 5 g kacuobusi (tonhalforgács)
- 2+1 kanál szójaszósz
- két csésze rizs
- 1 kanál szaké vagy száraz fehérbor
Forralj fel három deci vizet. Szórd bele a kacuobusit, majd egy perc múlva zárd el a lángot. Keverd el benne a dasiport. A rizst egy órára áztasd be hideg vízben. A dasit sz?rd át egy sz?r?n, majd egészítsd ki annyi vízzel, hogy a két csésze rizshez szükséges vízmennyiséget kapj. Tedd a rizsf?z?be a rizst, öntsd rá a dasit és két kanál szójaszószt. A kagylót kétféleképp készítheted el hozzá: el?ször keverj el egy kanál szójaszószt egy kanál szakéval és öntsd a kagylókra. Ezután 1. egy serpeny?ben süsd meg mindkét oldalát és tálaláskor helyezd a dasiban f?tt rizsre, vagy 2. helyezd a rizs fölé a g?zöl?be és a rizs f?zésekor párold meg. Forrón tálald.