Almás tejszínzselé
- 5 g zselatin 1 kanál vízben feloldva
- fél csomag selyemtofu
- 3 dl tej
- 1 dl habtejszín
- 4+4 kanál cukor
- 1 dl víz
- 4 db, azévszaknak megfelel? gyümölcs (eper, barack, alma)
- 4 kanál almaecet
- 1 citrom
A vizet, tejet, 4 kanál cukrotés szétnyomkodott tofut forrald fel egy edényben. öntsd hozzá a vízben feloldott zselatintés a tejszínt. Alaposan keverd el, majd alacsony lángon forrald egy percig. Ezután egy sz?r?n át öntsd ki egy tálba. Miután kisé leh?lt, oszd szét négy pudingoscészébe. A tetejére tegyél egy gyümölcsdarabot. Fogyasztá el?tt tedd két órára a h?t?be. Forralj fel két deci vizet, karikázd bele a citromotés add hozzá az almaecetet. Alacsony lángon kevergesd, amíg a folyadék fele elpárolog. Tálaláskor önts egy-két teáskanállal a szirupból a zselé tetejére.