Kókusz-mousse

Kókusz Mousse (ejtsd: „mausz”) a látszat ellenére nem római hadvezér, hanem kókusszal készült krémes desszert Thaiföldr?l.

  • 1 csomag selyemtofu
  • fél csésze kókuszreszelék
  • 100 g csokoládé
  • fél csésze szójatej (rendes tejjel helyettesítheted)
  • 1 teáskanál narancslé-s?rítmény
  • 1 kanál cukor
  • 1 kanál vaníliás cukor
  • 1 teáskanál mandulaaroma

A csokit törd össze kisebb darabokra. Egy száraz serpeny?ben pirítsd meg a kókuszreszeléket. Amikor enyhén megbarnult, tedd félre. Vegyél ki bel?le egy kanállal a díszítéshez. Az edényben forrald fel a kókusztejet a narancslé-s?rítménnyel. Szórd bele a csokoládét,és addig kevergesd, amíg teljesen elolvad. Vedd le a t?zhelyr?l. Kicsit hagyd h?lni, majd az összes hozzávalót turmixold simára. Merd ki poharakbaés tedd a h?t?be legalább egy órára. A félretett kókuszreszelékkel díszítve tálald.

Related posts

Kommentelj