Imo-jókan

.

https://szaku.hu/wp-content/uploads/2022/03/070123-imo-jookan.gif” width=”280″ height=”240″ align=”middle” hspace=”6″ alt=”Image” title=”Image” border=”0″ />.

.

  • 250gédesburgonya
  • 40g cukor
  • 1 teáskanál agar-agar
  • csipetnyi só

Azédesburgonyát hámozd megés vágd 3 centis kockákra. áztasd 15 percre
hideg vízbe, majd töröld szárazra. Ezután egy fedett edényben tedd a
mikrohullámú süt?be 4 percre, majd törd össze, mintha krumplipürét
készítenél.
Két deci vízbe tegyél egy csipetnyi sót, a cukrot, az agar-agartés
melegítsd fel. Még miel?tt felforr, tedd bele a szétnyomkodott
édesburgonyát. Alacsony lángon forrald fel, majd vedd le a t?zr?l.
A h?lést gyorsíthatod, ha az edényt egy nagyobb, hideg vízzel teli
edénybe teszedés óvatosan kevergeted egy fakanállal. Merd egy
szögletes, lapos, nagyobb edénybe. Amint kih?ltés megdermedt, vágj
bel?le takaros kockákat.

Related posts

Kommentelj