Savanyú-csípős házi húsleves
Hagyományos kínai étel, amit Jünan tartomány földművesei készítenek évszázadok óta. A levest rizzsel, kenyérrel is fogyasztják.
- fél kg sertéshús (a zsiradék javát távolítsd el)
- 2-3 teáskanál disznózsír vagy olaj
- 3 gerezd fokhagyma zúzva
- 3 teáskanál reszelt gyömbér
- 1,5 liter víz
- 2 teáskanál chiliszósz
- 1 kanál szójaszósz
- 7-10 szál újhagyma apróra vágva
- 1 paradicsom kockára vágva
- 1 csésze nagyjából összevágott korianderzöld
A húst vágd 2-3 centis kockára és tedd félre. A zsíron vagy olajon pirítsd meg a fokhagymát és a gyömbért, majd a húst. Amikor a hús minden oldala megpirult, add hozzá a chiliszósztés a vizet. Miután felforrt, alacsony lángon párold harminc percig. Add hozzá a szójaszószt, újhagymát, paradicsomot és a korianderzöld felét. Párold tovább tíz percig. Tálaláskor szórd meg a maradék korianderral. Rizzsel vagy kenyérrel is fogyaszthatod, főételként.