Savanyú-csípős házi húsleves

Hagyományos kínai étel, amit Jünan tartomány földművesei készítenek évszázadok óta. A levest rizzsel, kenyérrel is fogyasztják.

  • fél kg sertéshús (a zsiradék javát távolítsd el)
  • 2-3 teáskanál disznózsír vagy olaj
  • 3 gerezd fokhagyma zúzva
  • 3 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1,5 liter víz
  • 2 teáskanál chiliszósz
  • 1 kanál szójaszósz
  • 7-10 szál újhagyma apróra vágva
  • 1 paradicsom kockára vágva
  • 1 csésze nagyjából összevágott korianderzöld

A húst vágd 2-3 centis kockára és tedd félre. A zsíron vagy olajon pirítsd meg a fokhagymát és a gyömbért, majd a húst. Amikor a hús minden oldala megpirult, add hozzá a chiliszósztés a vizet. Miután felforrt, alacsony lángon párold harminc percig. Add hozzá a szójaszószt, újhagymát, paradicsomot és a korianderzöld felét. Párold tovább tíz percig. Tálaláskor szórd meg a maradék korianderral. Rizzsel vagy kenyérrel is fogyaszthatod, főételként.

Related posts

Kommentelj