Thai bélszíncsíkok
- 2 kanál szójaszósz
- 1 kanál cukor
- 6 gerezd apróra vágott fokhagyma
- 2 kanál pirított szezámmag (olaj nélkül pirítsd a magokat egy
- teflonedényben)
- 1 szál zöldhagyma vékonyra szelve
- 1 kanál friss koriander levél
- 1 kiskanál friss reszelt gyömbér
- 1 kg vékony csíkokra vágott bélszín
A szószhoz
- 2 kanál cukor
- 2 kanál kukoricakeményítő
- 2 kanál szójaszósz
- 3 kanál ecet
- 1 kiskanál tört rózsabors
Az első hét hozzávalót keverd össze. Az így kapott pácléhez add hozzá a húscsíkokat, tedd egy edényben a hűtőbe. Legalább két órával a sütés előtt pácold be a húst (a legjobb, ha előző este elkészíted).
A mártogató szószhoz keverd össze a cukrot, a keményítőt, a szójaszószt, ecetet és borsot. Alacsony lángon forrald fel, és várd meg, amíg besűrűsödik a keményítőtől. Tedd félre a szószt.
A húst grillezd meg tetszés szerint grillsütőben vagy barbecue-sütőn. Oldalanként fél perc elegendő lesz a grillezésre.
Forró rizzsel és a szósszal tálald.
A mártogató szószhoz keverd össze a cukrot, a keményítőt, a szójaszószt, ecetet és borsot. Alacsony lángon forrald fel, és várd meg, amíg besűrűsödik a keményítőtől. Tedd félre a szószt.
A húst grillezd meg tetszés szerint grillsütőben vagy barbecue-sütőn. Oldalanként fél perc elegendő lesz a grillezésre.
Forró rizzsel és a szósszal tálald.