Diós csirke
Sült csirkefalatok shiitake gombával és dióval.
- 4 kalap szárított shiitake gomba
- 100 g dió
- 3 kanál olaj
- fél kg csirkemell
- 1 teáskanál kukoricakeményítő
- 1 kanál száraz fehérbor
- 2 kanál szójaszósz
- 1 kanál cukor
Áztasd a gombát meleg vízben 10 percig. A diót vágd fel kisebb darabokra, majd az olajban 2 perc alatt süsd meg. Csepegtesd le.
A csirkehúst vágd falatnyi darabokra, süsd meg nagy lángon a maradék olajon, közben folyamatosan kevergesd. A kukoricakeményítőt keverd simára a borral, szójaszósszal és cukorral. Öntsd a csirkére, keverd el alaposan. A csíkokra vágott gombát a végén add hozzá, fedd le az edényt és alacsony lángon párold két percig. Zárd el a lángot, majd keverd el benne a diót. Forró rizzsel tálald.