Édes-savanyú leves shiitake gombával
A sertéshús helyett használhatsz hozzá csirke- vagy pulykamellet.
- 10 kalap szárított shiitake gomba
 - 3 dl forró víz
 - 1 liter csirkehúsleves
 - 100 g sertésszűz, vékony csíkokra vágva
 - fél kocka tofu 1 centis kockákra vágva
 - 2 teáskanál kukoricakeményítő
 - 2 kanál fehér borecet vagy rizsecet
 - 3 kanál világos szójaszósz
 - 2 kanál halszósz
 - 1 teáskanál chiliszósz
 - őrölt bors
 - 2 kanál centisre vágott metélőhagyma
 - 1 teáskanál szezámolaj
 
A szárított gombára öntsd rá a vizet, fedd le és tedd félre 15 percre. Ezután csepegtesd le, a vízből tegyél félre 1 csészével (a többi gombás vizet használhatod levesalapnak vagy vegetáriánus dasiként). A szárát dobd el, a kalapokat vágd vékony csíkokra.
A félretett gombás víz felét öntsd egy lábasba a csirkeleveshez. Forrald fel, add hozzá a gombát, a húst és a tofut. Az újraforrás után alacsony lángon párold 3 percig.
Az áztatólé másik felét keverd el alaposan a keményítőt, ecetet, szójaszószt, halszószt, borsot és chiliszószt. Öntsd a levesbe, állandó kevergetés mellett várd meg, míg besűrűsödik.
Tálaláskor hints rá hagymát és szezámolajat.