Indiai paradicsomleves
- 600 g paradicsom
- 1 kanál citromfű apróra vágva
- 2 teáskanál reszelt gyömbér
- 1 teáskanál zöld currypaszta
- 1 dl víz
- 1 l tej
- őrölt bors, kömény, chili ízlés szerint
- 2 kanál citromlé
- 1 kanál apróra vágott korianderlevél
A paradicsomok héját vágd be egy recés késsel kereszt alakban, majd dobd egy percre forró vízbe. Hámozd meg, majd vágd nyolc részre. Tedd fel a vízben főni a citromfűvel, currypasztával és gyömbérrel. Alacsony lángon forrald 15 percig. Hagyd kihűlni, majd egy turmixban keverd simára (hőálló merülőmixer birtokában egyszerűbb lesz). Add hozzá a tejet, a köményt, borsot és a citromlevet. Keverd el, majd alacsony lángon forrald fel újra.
Az apróra vágott korianderlevéllel díszítve tálald.