Sült csirke kesuval
- 1 tojás fehérje
- 1 kanál szójaszósz
- 1 kanál kukoricakeményítő
- 600 g csirkemell kicsontozva, bőr nélkül, 2 centis kockára vágva
- 3 kanál szójaszósz
- 1 kanál kukoricakeményítő
- 1 kanál száraz sherry
- 2 kanál almaecet
- 1 kanál cukor
- 2 kanál mogyoróolaj
- 1 csésze sótlan kesudió
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- 2 szál újhagyma vékony karikára szelve
- 200 g vízigesztenye szelve (bambuszrüggyel helyettesíthető)
- 1 db zöld kaliforniai paprika vékony csíkokra szelve
Egy kis tálban verd fel a fehérjét. Adj hozzá egy-egy kanál szójaszószt és kukoricakeményítőt. Keverd el alaposan. Keverd el benne alaposan a csirkét és tedd félre legalább negyedórára.
Keverd el a második adag szójaszószt és kukoricakeményítőt, add hozzá a sherryt, almaecetet és cukrot.
Egy serpenyőben vagy vokban forró olajban pirítsd 2 percig a kesudiót. Merd ki az olajból, tedd félre. Az olajba tedd bele a gyömbért, a hagymakarikákat és a vízigesztenyét. Egy perc kevergetés után tedd bele a csirkét, a zöldpaprikát és a szószt. Állandóan kevergesd, amíg a szósz besűrűsödik. Tedd vissza bele a kesut, majd zárd el a lángot. Forró rizzsel tálald.