Nyári csirke
- 1kg csirkemell
 - 2 teáskanál kirsch rum
 - 1 kanál almaecet
 - kevés só
 - 1 teáskanál őrölt bors
 - 1 kanál reszelt narancshéj
 - 1 teáskanál szárított tárkony
 - 3-4 kanál tápiókaliszt (vagy kukoricakeményítő)
 - 1 dl facsart narancslé
 - 2 kanál cukor vagy meleg méz
 - 1 édes narancs, meghámozva, gerezdekre szedve
 - 1 kisebb grapefruit meghámozva, gerezdekre szedve
 - 2 dl csirkeleves
 
A melleket sózd, borsozd meg, majd bőrrel felfelé tedd egy tepsibe. Előmelegített sütőben 20 percig süsd őket.
Egy edényben keverd el a cukrot, tápiókalisztet, csirkelevest, rumot, ecetet, narancslevet, tárkonyt és a narancshéjat. Alacsony lángon forrald fel, és állandó kevergetés mellett várd meg, amíg besűrűsödik. Ekkor add hozzá a narancs- és grape fruit gerezdeket, majd zárd el a lángot.
A szószt a gyümölccsel merd rá a csirkére, és süsd tovább 15 percig a sütőben, amíg a hús megpuhul.