Minden kedves olvasónknak áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánunk! 

 

Cikkírókat keresünk!

Kipróbálnád magad újságíróként? Van egy téma, ami nagyon érdekel, amiben szinte szakértő vagy? Szívesen megosztanád tudásod a többi olvasóval? Itt a lehetőség!

 

Bővebben...

 

Kedves Olvasóink! A Szaku Webáruház július végéig zárva lesz. Megértésüket és türelmüket előre is köszönjük!

 

MINDEN KEDVES OLVASÓNKNAK KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK IDÉN IS!

Ezúttal olyan videókat válogattunk össze, melyek különböző nyuszi-origamikat mutatnak be.

 

Bővebben...

 

Ismét eltelt egy év azóta, hogy a Szaku megalapítója, ifj. Horváth Péter eltávozott közülünk, óriási űrt hagyva maga után.

Bővebben...

 

Harmadik éve nincs közöttünk a Szaku megalapítója és lelke, ifjabb Horváth Péter. Ma rá emlékezünk.

 

A Szaku Magazint 2002-ben Horváth Péter indította útjára (a Szakunál Főcerk. Úr vagy Emteefu néven ismerhettük meg). Először csak előfizetéssel lehetett hozzájutni a magazinhoz, később a Lapker Zrt. terjesztette. Folyamatosan fejlődött, egyre nagyobb, színesebb, tartalmasabb lett, végül már CD-melléklet is járt hozzá. Közben megszületett a Szaku honlap, majd a webáruház, betársult Stefanovics József  és vele a küzdősport-rovat, 2004-ben megrendezésre került a Szaku Kupa Martfűn, és a kiadványok is sokasodtak: 2005-ben jelent meg a Bazi Nagy Szaku Évkönyv, 2007-ben a 120 egyszerű japán étel, a Főcerk Úr által összeállított receptkönyv, 2008-ban pedig elindult a japán nemzetközi nyelvvizsgára felkészítő tanfolyam.

2009-ben Főcerk. Úr tragikus hirtelenséggel eltávozott közülünk. A honlap üzemeltetését a Shirokuma / Maido csapat vette át, majd idén, 2010 augusztusától közös megegyezéssel mi folytatjuk tovább Emteefu félbeszakított munkáját.

Csapatunk Péter régi jóbarátaiból és lelkes új tagokból áll; többen elvégeztük az ELTE japán szakát, mások „csak” lelkes Japán-rajongók. A Shirokumás csapattal továbbra is együttműködve azon dolgozunk, hogy a Szaku a Japán iránt érdeklődők és japánul tanulni vágyók számára is érdekes, hasznos, élvezetes honlap legyen.

Amellett, hogy napi hírekkel igyekszünk betekintést nyújtani Japán mai életébe, (talán szakmai ártalom, de) tervezzük a honlapon való japán nyelvtanulási lehetőségek bővítését, és nagyobb hangsúlyt szeretnénk fektetni a kultúra rovatra is. Emellett az anime, a manga iránt érdeklődőket is szeretnénk érdekes hírekkel, cikkekkel szórakoztatni. Reméljük továbbá, hogy a naprakész magyarországi japános programok szekciót olvasva minél több olvasónk kap kedvet a különböző rendezvényeken való részvételhez.

 

 
További cikkeink...