A bunraku hagyományos színházi műfaj Japánban, érdekessége, hogy bábokkal mutatják be a színdarabot.  Mégsem a magyar értelemben vett gyermekeknek szóló bábszínház, témája és előadásmódja is felnőtteknek szánt művészi alkotás. 

Bővebben...

 

Tegnap volt a szecubun napja. Egy évvel ezelőtti cikkünkben már írtunk erről a szokásról, most az egyik szereplőjét, az ehómakit mutatjuk be.

 

Bővebben...

 

Bár a neve kicsit kínaias, ez a fesztivál az Ibaraki megyei Koga városban kerül megrendezésre. Tegnap mi is elmentünk megnézni.

Bővebben...

 

Ma van a Feleségek napja Japánban. Még nem hallottál róla? Olvass tovább!

 

Bővebben...

 

Ma van a Munkáért való hálaadás napja (勤労感謝の日). Azonban erről már írtunk, úgyhogy most az í fúfu no hi (いい夫婦の日)-t, vagyis a jó házastársak napját mutatjuk be.

Fotó: http://www.fufu1122.com/poy/index.html

Bővebben...

 

Ebben a kánikulában nálunk is mindenki a strandokon és tópartokon hever (vagy legalábbis szeretne). Lássuk, mit ír a Japán-magyar kulturális kislexikon a japánok fürdőzési szokásairól!

 

Bővebben...

 

A Sagemonoya Galéria Tokióban úgy ünnepli 20 éves fennállását, hogy különleges kiállítást és vásárt rendez, mely a necukékre fókuszál. Node mi is az a necuke? Olvass tovább és megtudod!

 

Bővebben...

 

Az Oszaka Egyetem Magyar Tanszéke által készített Japán-magyar kulturális lexikonból ismerhetjük meg a Bon-odorit, azaz a Bon-táncot.

 

Bővebben...

 

A volt Oszakai Egyetem Magyar Tanszékének Japán-magyar kulturális kislexikona segítségével ismerkedünk meg az Obonnal. Japán nyelvtanulóink a korábbiakhoz hasonlóan a magyar szöveg alatt megtalálják a japán szöveget is.

 

Bővebben...

 

A héten tartott japán ünnepet, a Tanabatát mutatjuk be az Oszakai Egyetem Magyar Tanszéke által összeállított Japán-magyar kulturális kislexikon alapján. A magyar szöveg után jön a japán is, jó gyakorlást!

Bővebben...

 
További cikkeink...
Ki van on-line?
Oldalainkat 69 vendég böngészi
Linkek