A mocsi japán rizslisztből készült édesség. Nem olyan rágcsa, mint a rizskekszek, de nem is süti. A tésztája nyúlós, gyakran adzuki (édes vörösbab) pasztával van töltve, különböző színekben, formákban és ízekben kapható. Vannak egész évben bárhol megtalálható mocsik és vannak a csak bizonyos alkalmakkor vagy csak adott régióban fellelhetőek.

 

 

Bővebben...

 

A Halloween egyre népszerűbb Japánban. Az Egyesült Államokkal ellentétben nem a kicsik, hanem főleg a fiatalok szórakozása a jellemző. Sokak szerint népszerűségét főleg a beöltözésnek köszönheti.

Bővebben...

 

Japánban augusztusban van az o-bon ünnep, ehhez kapcsolódik a bon-odori (bon-tánc), melyet az egész országban láthatunk az ünnepségek, fesztiválok keretében.

 

Bővebben...

 

Kagosima megye Airasi városában 15-én megtartották a hagyományos évi pókcsatát.

 

Bővebben...

 

Hűtőben a karácsonyi torta, az ajándékok megvéve, már csak a csomagolás van hátra? Dobjuk fel a csomagolást és a karácsonyi dekorációt origamival!

 

Bővebben...

 

Május első hete igazi mini-"aranykor" a japánok számára. Noha körülbelül annyi szabadságuk van egy évben, mint nekünk, általában nem illik kivenni. Így az egy héten át állami ünnepnapokból és kiadott szünnapokból álló Golden Week-et mindenki nagyon várja.

 

Bővebben...

 

Enkú (円空, 1635-1692), az Edo-kor elején élt szerzetes életéről kevés feljegyzés maradt fent, ám több ezer saját maga által alkotott Buddha-szobrot hagyott hátra.

Forrás:enku.com

 

Bővebben...

 

Az újévi képeslapokról már korábbi cikkünkben írtunk, ám megérdemli, hogy idén is foglalkozzunk vele.

 

Bővebben...

 

Japánban a legnézettebb szilveszteri tévéműsor a Piros-Fehér Dalcsata (紅白歌合戦, kóhaku utagasszen).

Bővebben...

 

A japán popkultúra részét képezik az OS-tanok, így itt az ideje, hogy tegnapi cikkünkhöz kapcsolódva szót ejtsünk róluk.

 

Bővebben...

 
További cikkeink...
Ki van on-line?
Oldalainkat 213 vendég böngészi
Linkek