Új rovatunkkal a Japánba utazni vágyóknak szeretnénk segítséget nyújtani, és a kiutazás megtervezéséhez, a Japánban való eligazodáshoz támpontokat kínálni. Ahogy a rovat címe is elárulja, igyekszünk minél hasznosabb, a japán élet minden területére kiterjedő naprakész információkkal szolgálni. A rovat folyamatosan bővülni fog, érdemes mindig visszatérni!

 


Idén is kiírásra került a japán kormány 2017. évi „Tanári és tanítói” és "Japán nyelv és kultúra" ösztöndíja. A Magyarországi Japán Nagykövetség idén is várja azok jelentkezését, akik szeretnék megpályázni a fent említett ösztöndíjakat.

 

Bővebben...

 

A Career Engine egy internetes munkakereső oldal, mely összegyűjti az adott hét öt legjobb, legvonzóbb álláshirdetését. Ezekből szemezgettünk most, hogy képet kapjatok a japán munkalehetőségekről, illetve, mivel a hirdetések japánul is szerepelnek az oldalon, az ezzel kapcsolatos szókincseteket is tudjátok bővíteni.

Bővebben...

 

A japán bevándorlási törvény módosítását a felsőház is elfogadta júniusban, így a magasan képzett külföldiek a mostani tíz év helyett már három év után örökös letelepedési engedélyt kaphatnak.

 

Bővebben...

 

Japánban sem jár a legtöbb ember naponta szusiétterembe. A NariNari felmérést készített arról, melyek a japánok kedvenc gyorséttermei.

 

Bővebben...

 

Két lehetőséget szeretnénk bemutatni, amelyek talán megkönnyítik a Japánban való tartózkodást.

 

Bővebben...

 

Szemben a nyüzsgő, modern Tokióval, általában azért választjuk Kiotót úticélnak, mert a több évszázados hagyományokat őrző Japánt szeretnénk megismerni.

 

Bővebben...

 

A japán autópiacot és az autók iránti kereslet változását a futószalagos szusi-étteremmel példázza a goo-net autós portál.

 

Bővebben...

 

Ha nem utazási irodával jössz Tokióba, hanem magánúton, ez a cikksorozat neked szól. Kigyűjtöttük a kedvezményes utazási lehetőségeket, a legfőbb látnivalók árait és szállásfoglalós oldalakat.

Bővebben...

 

A momidzsi (vagy kójó) a gyönyörű színű őszi faleveleket jelenti. A japán éghajlatnak, páratartalomnak stb.-nek köszönhetően az őszi lombok rendkívül színpompásak és szépek Japánban. A japán juhar élénkvörös falevelei különösen szépek, de ha a juhar színe párosul a ginkó citromsárgájával, akkor még különlegesebb a hatás. A momidzsiről már írtunk egy korábbi cikkünkben, most az időjárás-előrejelzéshez hasonlóan működő momidzsi-előrejelzést mutatjuk be.

Fotó:Elysse Hurtado, JapanToday

Bővebben...

 

A márciusi földrengés és a radioaktív sugárzástól való félelem miatt rengeteg külföldi hagyta ott az állását és Japánt. Ha Japánban szeretnétek dolgozni, itt az idő! Nemcsak halászokat keresnek, ahogy egy korábbi cikkünkben írtuk, hanem mindenféle más területen is várják a munkavállalókat.

 

Bővebben...

 
További cikkeink...
Ki van on-line?
Oldalainkat 215 vendég böngészi
Linkek