Május első hete igazi mini-"aranykor" a japánok számára. Noha körülbelül annyi szabadságuk van egy évben, mint nekünk, általában nem illik kivenni. Így az egy héten át állami ünnepnapokból és kiadott szünnapokból álló Golden Week-et mindenki nagyon várja.

 

Az április 29-i Sóva nappal (昭和の日・Sóva no hi) kezdődő és május 5-én a gyereknappal (こどもの日・kodomo no hi) záródik a hét.

Közben május 3-án van az Alkotmány emléknapja (憲法記念日・Kenpó kinenbi), május 4-én a nemzeti szünnap (国民の休日・kokumin no kjúdzsicu).

A legnagyobb utazási iroda, a JTB idei felmérése szerint, melyet a reptéri és vonatjegy-foglalásokra alapoznak, idén 22 millió 276 ezer japán utazik el. Nagyrészük, 22.2 millió belföldi utat választott. Ez 1969 óta, amióta ezt a felmérést végzik, a legmagasabb szám.

Ők átlagosan kb. 36 ezer jent terveznek elkölteni, ez 2.9 százalékkal magasabb, mint tavaly. Úgy tűnik, a válság és a katasztrófa lecsengése után mind többen engedhetik meg maguknak az utazást.

Japan Today

 

 

 

 
Megvitat (1 hozzászólás)
A Golden Week
May 02 2013 16:52:59
Ez a szál tartozik a cikk tartalmához: A Golden Week

Éppen erről írt nekem tegnap egy aranyos japán levelezőtársam) Én meg arról írtam Neki, hogy milyen volt régen és milyen ma május elseje) Ez utóbbiról a győri japán Tanár Úrnak is írtam, mert mivel Ő nemcsak Magyarországon, hanem Európában is most tartózkodik életében először, ezért Ő sem túl sokat tudott május 1.-ről. Azt írta, hogy Japánban május 1. a Béke Ünnepe, de nem munkaszüneti nap)
#5568

Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 1 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 66 vendég böngészi
Linkek