Kezdőlap Rovatok Manga, anime NEM az erőszakos mangákra

Fukuoka megyében idén vezették be azt a rendelkezést, miszerint az erőszakos csoportokat, bűnözőket (jakuzákat, gengsztereket) témául választó mangákat az összes konbiniből el kell távolítani.

 

Az indoklás szerint az ilyen mangák téves útra terhetlik azokat a fiatalokat, akiknek a mangák miatt megtetszik ez az életmód.

Egy 76 kötetet felsoroló listát is szétosztottak a boltoknak, mely alapján el kellett távolítani a polcokról az erőszakos csoportosulásokról szóló mangákat.

Mijazaki Gaku 66 éves mangarajzoló, akinek egy kötete fent van a listán, beperelte a megyét 5 és fél millió jent követelve a károkozásért és az alkotmányban foglalt szólásszabadság jogának megsértése miatt. A helyi bíróság elutasította a követelést.

Yomiuri

 

 
Megvitat (2 hozzászólás)
Válasz: NEM az erőszakos mangákra
Jun 17 2012 16:41:59
#5247
NEM az erőszakos mangákra
Jun 17 2012 04:03:50
Ez a szál tartozik a cikk tartalmához: NEM az erőszakos mangákra

Én angolul abból a kétkötetes piros színű könyvből kezdtem tanulni, amelyben a leckék gengszterekről szólnak, akik azért vállalnak a Denton Cottage-ben házi és kerti munkákat, hogy alkalomadtán el tudjanak lopni egy értékes festményt, és annak árából elmehessenek a Bahamákra nyaralni) Tehát az első mondat, amit megtanultam angolul ez volt: "I am a gengster")
#5246

Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 2 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 135 vendég böngészi
Fórum legfrissebb
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 16.02.16.
téma: Cikkeinkről - írta: Shinria, 16.01.05.
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 15.12.23.
téma: Cikkeinkről - írta: Isaura, 15.06.30.
Japános programok
Linkek