Kezdőlap Rovatok Manga, anime A 2008-as JAPAM
2008.08.24 hajnali 2 óra. Hurrá, az utolsó varrás is kész a kimonómon, ez azt jelenti, hogy kezdhetünk kicuccolni a helyszínre. 5-en zsúfolódtunk egy kisebb kocsiba, szőnyeggel, kimonókkal, minden egyébbel. Meglehetősen szép látványt nyújtottunk bezsúfolva a kocsiba.

 

Hajnali 3-ra oda is értünk, s kezdhettünk kipakolni és elrendezni a dolgokat.  Többiek lefeküdtek aludni, én nem mertem lefeküdni, mert ha akkor lefekszem másnap estig senki nem kelt fel. Hajnali 6-kor kezdődött a teaház berendezése. Félkómás alakok rohangáltak jobbra balra. Az értelem mindenki arcára kiült, mint az ilyenkor lenni szokott. 8 óra volt, alig tartottunk valahol, kevesebb asztalt kaptunk, mint arra számítottunk, szóval jobbra balra pasziánszoztunk az asztalokkal. Mindezalatt csináljuk meg a gésa hajat, rendezzük el hova jönnek a bazárosok és a másik két gésa késésben volt, s megjött a mesélőnk, aki közölte, hogy marhára rossz helyre jelöltük be a térképen a házat. Hm asszem most derült ki, hogy mindannyian megbuknánk földrajzból. Fél 9 elmúlt tollat keres rajtam minden, meg minden egyebet. Végre megjött a másik két gésa, kiszálltak a hatalmas fekete kocsiból, mint a jakuza gésák úgy vonultak be. Végre elkezdődött a dolog, csak két percenként kellett hol jobbra hol balra rohangálnom, mert hirtelen mindenki akkor találta ki, hogy neki én kellek. Egyik embernek kimonot kötni (csak én tudtam a csapatból pillangót kötni, többiek csak a gésa obi kötési módot ismerik én meg azt nem tudom). Hála többiek ezalatt befejezték teljesen a teaházat. Még szerencse, hogy a fenti conzol teremmel nem kellett egyáltalán foglalkoznom, mert ha még azzal is nekem kellett volna szórakoznom valószínűleg harikirit követek el nyilvánosan az egyik pálcikával.

Lépjünk kicsit a káoszból át a kevésbé káoszba. Végre minden a helyén van, el sem hiszem, tollat is sikeresen találtunk, s végre eljutottunk oda, hogy le tudjunk ülni sminkelni, mikor a sminkelés közepén jártunk megjelentek az emberek. (kicsit sem akasztott ki) Mikor már minden sikeresen úszott körülöttünk a fehér púderben, befejezettnek nyilvánítottuk a munkánkat. Nagy nehezen két partonpapír közé is beszorítottuk magunkat. Hurrá kezdődik a piknik. (se enni se inni nem lehet de jóóó többet gésázni nem fogok pikniken, mert ez kínzás)

Végre eljutok oda, hogy kimenjek és köszöntsem az embereket. Kb. 60-70 ember jelent meg, nem számoltam meg, de tippre annyit mondanék. A műsor a harcművészeti bemutatóval kezdődött, mely nagy sikert aratott a részvevők köreiben. Ezután jött a vizes ninja háború, hála találtam önkénteseket akik megtöltötték a lufikat, s ez idő alatt megpróbáltam előkeríteni a fiúkat, hogy rakjanak tüzet. Nem volt egyszerű mutatvány, s az eredmény az mintha semmi nem történt volna. (a rizs az szabad tűzön főtt bográcsban) Mialatt tömködték a lufikat kiszolgáltuk a vendégeket a teaházban, s sajnos oda nagyon kellett figyeljek, mert a többiek nem volt benne biztosak melyik tea micsoda. Végre megvoltak a lufik kivitték őket, mindenki felszerelte magát velük, s a tavalyi helyzetből tanulva kisebb helyre tettük. Tavaly nagyon nagy erdő volt a terep és sokan jöttek úgy vissza, hogy nem is botlottak bele senkibe.(én személy szerint eltévedtem és kb fél órát bolyongtam) Idén asszem átestünk a ló túlsó oldalára, mert nagyon hamar lezavarták a a háborút, s mindenki csurom vizesen futkosott. Ezután kezdődött a twister verseny, ami eléggé elhúzódott, mert a a rizs nem akart összejönni. Ez idő alatt egy conzol versenyt is lezavartak a másodikon. Több órás szenvedés után meggyulladt a fa és sikerült valami tüzet kovácsolniuk a többieknek. Mire megfőtt a rizs sajnos kicsit kicsúsztunk az időből, de még így is maradt jó pár versenyző. Természetensen a beígért segítség a segítség időpontjába tovatűnt, mint a kellemes nyári fuvallat. Már a hajam téptem, illetve tépte volna ha nem állt volna egybe a töménytelen mennyiségű hajlakktól.( A műanyag elbújhatott a hajunk mögött.) Végül minden megtörtént, s az onigiri verseny után az ott maradtak egy hatalmas körbe ültek le, mesét hallgattak és teáztak, majdnem sötétedésig. Ezek voltak a legszebb pillanatai a pikniknek. Olyan, mint egy nagy család. Kb 20-30 ember maradt bent a teaházban, s hallgatták a japán népmeséket és beszélgettek. Ez volt az a pillanat, amikor arra gondoltunk, hogy esetleg meg lehetne csinálni a gésás teaházat évente többször is, mert a következő pikniken már nem gésa lesz hanem más. 

A visszajelzésekből kiindulva azt mondom a többsége jól érezte magát, meséltek olyat is, hogy pikniken ismerkedtek meg, s azóta a kapcsolatuk mélyebb ösvényekre terelődött.

Sok sok hiba volt a piknikben legrosszabb az volt, hogy a MATosok rászerveztek egy másik rendezvényt Miskolcon ettől teljesen padlót fogtunk és a helyszín miatt is ki voltunk bukva. Szigetesek után kaptuk meg, kb. 1 hét takarítás kellett volna, hogy valamennyire használható legyen a helyszín és 1 hónap szellőztetés. A fürdőben a wc úgy nézett ki, hogy fogadásokat lehetett volna rá kötni, hogy mi mászik ki belőle, de nem szólhattunk, mert ingyen kaptuk a helyet, s nem tudtunk mit csinálni. 1 hónap alatt 4 helyszínváltás volt, egy területen belül. Már abban sem voltam biztos, hogy valamit kapunk, így ez is kiborított kissé, de végül a viharfelhők közül valamennyire kisütött a nap, de tudom, hogy rengeteg felhő maradt az égen, amit jövőre ki kell küszöbölni. Már most nekiálltam készülni a következő pikniknek, hogy jobb legyen, mint az idei, mert egyre több ember van és egyre több mindenre kell odafigyelni. Egy biztos többet ingyen kapott helyszínbe nem bízunk, hanem kifizetünk inkább valamennyit, de ne a szigetesek után kapjunk egy rémálmot. A többieknek nem tudom elégszer megköszönni, hogy kitakarították azt a mocskot, ami ott volt. Bazárosok is sokat segítettek nekünk. Lényegében külső segítségek nélkül nem sikerült volna úgy sem, ahogy ez sikerült. Második próbálkozásnak ez nem volt rossz, s jövőre sokkal jobban megcsinálom a dolgokat, mert idén sok minden nem úgy alakult ahogy azt akartam.

A lényeg, hogy az emberek mosollyal az arcukon távoztak.

Nagi


 Még nem írt senki ezzel a cikkel kapcsolatban.
Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 0 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 193 vendég böngészi
Linkek