Kezdőlap Rovatok Manga, anime Beszámoló a JAPAM piknikről

A lencse túloldaláról


Bár nem vagyok fotóriporter, de azért Nagi kérésére elvállaltam, hogy írok egy kis szösszenetet az idei JAPAM piknikről. Elvégre, mint az esemény félig meddig hivatalos fotósa megvolt a lehetőségem (és a pofám ^^), hogy olyan helyekre is menjek, ahova a többieknek nem volt lehetőségük.

Image

 


Csakhogy meglegyen a kedv a további olvasáshoz: az idei piknik minden apró hibája ellenére nagyon jó volt! A kissé családias hangulat nagyot dobott az összképen és ennek hatására az egymásnak teljesen ismeretlen csoportok is előbb utóbb elkezdtek közeledni egymáshoz.

Nah de boncolgassuk kicsit jobban a dolgokat, ami talán kezdjük a legfeltűnőbbel, a helyszínnel.
Idén a piknik a Hajógyári sziget egy magánterületén volt. Hatalmas elkerített, fás-füves kinti rész és egy háromemeletes épület adott helyet a rendezvénynek. Bár megközelíteni abszolút nem volt nehéz a táblák miatt, azért az a 10 perces kis séta kissé elvette a kedvemet az egésztől, ám az hamar visszatért, mikor megláttam magát a helyszínt. Az egyenletes fűvel benőtt hatalmas fás-bokros „udvar” már önmagában is fotógyanús volt és ekkor még sehol sem voltak a piknikezők!

Az épület már kevésbé hozott lázba, mivel semmi extra nem volt benne. Bár talán rozogábbnak tűnt a korához képest.
Érkezésemkor még bőven zajlottak az előkészületek és egy-két emberen bizony látszott, hogy számára a reggel nem mostanában kezdődött. Tíz óra körül elkezdtek csordogálni a piknikezők. Mikor meglátták a helyszínt gondolom ugyanaz az euforikus érzés suhanhatott át mindenkin, ami rajtam is, mert szinte mindenki azonnal otthonosan berendezkedett a saját maga által legjobbnak tartott helyen.
Kb. 1 óra elteltével beindult a teaház is, ahol igazi gésák kínálták az eredeti keleti teakészítményeket csodálatos ruháikban.
A piknikezők is kb. ekkor fejezték be az első étkezést és többen elkezdtek szemezgetni az épület elé kiterített hatalmas Twisterrel. Az eddig erősen uralkodó klikkesedés valamikor az első Twister meccs 3. percéig tartott, amikor is mindenki rájött, hogy együtt jobb nevetni, mint külön-külön. Főleg, hogy a pörgetőknek azt sem volt szabad elhinni, amit kérdeztek, nemhogy amit pörgettek.
Délutánra szépen beindultak a különböző versenyek. Volt minden a „Vizes ninja CTF-től” az onigiri szépségversenyig. Utóbbi sajnos túl sokat csúszott.
A harcművészeti bemutató nekem nagyon tetszett, de az már kevésbé, hogy a fellépők nem voltak hozzászokva a fényképezőhöz.

Késő délutánra ugyan megcsappant a társaság, de a keményebbek egészen estig bírták az iramot, amikor is az utolsó piknikező is - fülig mosollyal az arcán - elhagyta a helyszínt.

Image

Image

Image

Image

Image

Kicsit részletesebben:

Pro:

- Nagyon jó helyszínválasztás! A hangulatot nagyon jól megalapozta, hogy nagyon jó helyen volt a piknik
- A teaház az igazi gésákkal és mesélővel olyan ötlet volt, amit akár a MAT is megirigyelhetne egy Con-on. Az egyik képen látszik is, ahogy a sok ember, gyermek énjét szabadjára engedve már-már tátott szájjal hallgatják a meséket, miközben a teát szürcsölik.
- Jópofa versenyek és játékok. Bár számomra a „Vizes ninja CTF” kicsit veszélyes volt.

Kontra:

- Minden tiszteletem a szervezők odaadásáért és szenvedélyéért, de azért látszott, hogy mégiscsak kezdők még a témában.
Számomra a legjobban az hiányzott, hogy nem volt egy szervező sem, aki az elejétől fogva „vezeti” a pikniket. Nagi ugyan próbált néha irányítani, de szegénynek annyi dolga volt, hogy néha azt sem tudta, hogy hol van.
- A fentebbi probléma miatt voltak némi késések és csöpp melléfogások.
- Ugyan ez nem teljesen kontra, de azért itt jegyezném meg, a helyet jobban is ki lehetett volna használni. Gondolok itt pl. arra h az épület romosnak ható harmadik emeletét például fel lehetett volna használni egy másik mesélő helységnek, ahol japán rémtörténetekkel szórakoztatták volna az érdeklődőket. Igaz ez sötétben lenne a legjobb, de azért meg lehetne oldani a dolgot.

 

 

Image

 

Image

 

Image

 

Image

 

Image

 

Image

 

Image

 

Image

 

 

 


És most egy kis személyes:

Jó volt látni, hogy rengetegen főztek különböző japán ételeket, amik nem elég hogy nagyon jól néztek ki, de még igen finomak is voltak. Nah jó… azért volt egy-két groteszkebb is, de azok is finomak voltak .
A versenyek jók és ötletesek voltak és mivel voltak nyeremények is mindenki próbálta a legjobbját adni. Bár szerintem abban mindenki egyetért velem, hogy a játékok közbeni néha sírógöcsös nevetés azért többet ért bárminél.
Ami igazából annyira nem nyerte el a tetszésemet az a Vizes ninja CTF volt. Tény, hogy ötletes és szórakoztató, de ugyanakkor nagyon rövid is. Egy számháború azért jobb lett volna.
A másik, ami jobban zavart, hogy személy szerint nem tudtam részt venni semmiben sem…
De hát valakinek fognia kellett azt a fránya gépet. Azért jókat beszélgettem mindenkivel és még onigirit is kaptam, amit nagyon köszönök ^^ és természetesen azoknak is köszönöm akik egész nap etettek mindenféle jóval!
Összegezve, ha a szervezők tanulnak az apróbb hibáikból és a következő pikniket is hasonló vagy magasabb színvonalon tartják meg, akkor garantáltan növekvő létszámmal lehet számolni. (Most kb. 60-70 fő volt.)


- sír -

 Még nem írt senki ezzel a cikkel kapcsolatban.
Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 0 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 53 vendég böngészi
Linkek