Kezdőlap Rovatok Küzdősport Összefoglaló a Junior Európa-bajnokságról
A Junior Európa-bajnokság kiváló eredményekkel zárult. Hatalmas magyar sikerek születtek, a következetes munka eredményeként. 6 Európa-bajnoki cím, 3 bronzérem és 2 különdíj vezetett oda, hogy a legeredményesebb nemzet a magyar lett!

A női kata megadta az alaphangulatot, hisz az abasári Magyari Sára Európa-bajnok lett, míg a hajdúszoboszlói Szondi Anikó annak ellenére, hogy sokáig vezetett a versenyben, vitatható döntések után „csak” 5. lett.
A fiúknál az abasári Szabó Gergő egy bronzéremmel erősítette a csapatot. A debreceni Ócs Sándor sajnos nem jutott dobogóra.
 
A férfi 55 kg-ban Ternyák Gergő (Sopron Kamikaze) sajnos nem tudott túljutni az első körön, de csapattára Mladoneczki Zoltán (Victory Martfű) nagyon jól vette az akadályokat, és az elődöntőig menetelt, bronzérmes lett.
 
60 kg-ban a E.b. cím védője, Csikai Bencze (Kapuvár LSE) a döntőt is fölényesen nyerve, megvédte címét.
65 kg-ban Ócs Sándor nagyon igyekezett, de nem tudott túl jutni, első riválisán. Virág Dávid (Szolnok Banzai) jó fejrúgásokkal jutott a fináléba, ami igen szorosra sikeredett, és a mi fiunk győzelmét hozta.
70 kg-ban Faragó István (Victory Martfű), egy dán ellenféllel mérkőzött, s bár végig igen harcos volt, nem védte elég gondosan a fejét, így riválisa, sikeres fejrúgásokra kapott pontot, és továbbjutott. Kenyó Dénes (Jászberényi Yakuzák) az első csatáját sikerrel abszolválta, de a második küzdelemben alulmaradt, így a legjobb 8-ban fejezte be a versenyt.
75 kg-ban a nevezett Zrupkó Ádám megsérült, így a soproni Tóth Richárd „ugrott be” a helyére, aki igyekezett, de még túl nehéz feladat volt számára egy kontinensviadal.
 
Szili Laci esélyeshez méltóan harcolt, és óriási csatákban verekedte el magát a fináléig, ahol szintén ki- ki meccset vívott, de itt is győzedelmeskedni tudott a kapuvári versenyző, aki az aranyérem mellé, teljesen megérdemelten megkapta a „Legharcosabb férfi versenyzőnek” járó különdíjat is.
A +75 kg-ban Pethő Gergő (Debreceni Shogun) nagyon ígéretes felkészülés után, sajnos a legjobb 8-ban meg kellett álljon, és meglepetésre nem jutott a dobogóra.
 
Licskai Dávid (Kapuvár LSE) a 2007 évi verseny győzteseként utazott Plovdivba, és nem is hagyott senkiben kétséget, hogy még mindig ő Európa legjobbja ebben a kategóriában. Ismét magyar aranyérem született.
A női +65 kg-ban Faragó Henrietta (Vivtory Martfű) képviselte kishazánkat, aki egy nála 15 kg-al nehezebb Ukrán ellenféllel vívott hosszadalmas küzdelmet. Nagyon kicsi hiányzott a győzelemhez, de végül szorosan az Ukrán ment tovább. Heninek azonban már az Európa bajnokságra való kijutás is nagy siker volt.
 
A női 55 kg-ban,a Dömötör Zsanett (Kapuvári LSE), értékes győzelmeket szerezve a dobogó 3. fokára állhatott. Ám a kategóriában magyar „királynőt” koronáztak, hisz Balogh Bernadett (Victory Martfű), minden küzdelmét vagy wazarival, vagy k.o.-val nyerte, és meglepően higgadt teljesítménnyel lett Európa bajnok. Kimagasló teljesítménye nyomán, Shihan Kenji Midoritól, a világszervezet elnökétől, átvehette a „Legharcosabb női” versenyzőnek járó különdíjat is.

A magyarok óriási sikereket értek el, bizonyítva, hogy a következetes évek óta tartó munkának van eredménye. A 12 Európa bajnoki címből 6-ot Hazánk lányai és fiai hoztak el, és a maradék 6 érmen osztozhatott a 28 résztvevő ország többi tagja. Gratuláció és köszönet a versenyzőknek, válogatott és klubedzőknek, szülőknek és minden segítőnek.

 Még nem írt senki ezzel a cikkel kapcsolatban.
Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 0 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 76 vendég böngészi
Linkek