Kezdőlap Rovatok Küzdősport Fantasztikus kyokushin sikerek Plovdivban
18 érem, öt magyar már biztos indul a jövő évi világkupán az Európa-válogatottban.

Amilyen a kezdet, olyan volt a befejezés, mondhatnánk a Magyar Kyokushin Karate Szervezet versenyzőinek szereplésére a plovdivi Eb-n.

A juniorok fényes sikereit követően felnőtt versenyzőink is megállták a helyüket az Eb második napján.

Formagyakorlatban a nagykőrösi Szabó István arany-, míg Tóth Attila és Tóthné Tóth Renáta (Abasár) ezüstérmet szereztek.

A női küzdelmi kategóriákban két döntőben is szurkolhattunk magyar versenyzőnek, 65 kg-ban Ábrahám Editnek (Fight Team), akinek sikerült megvédenie tavalyi elsőségét, valamint a nehézsúlyban a szegedi Zatykó Zitának, aki kemény csatákat követően ezüstéremmel zárta a kontinensviadalt. Ők mindketten alanyi jogon kerültek be a jövő évi szentpétervári világkupán induló Európa-válogatottba.

Férfiaknál 70 kg-ban Rózsa Gábor (Fight Team) szintén Európa-bajnoki címét védte meg, felülmúlva tavalyi teljesítményét, gyors küzdelmek és KO-k közepette. Ugyanebben a kategóriában a martfűi Pető Krisztián kemény küzdelmeket követően az elődöntőben szoros csatában maradt alul a későbbi ezüstérmes Taras Popoviccsal szemben, így a dobogó harmadik fokán zárta az Eb-t.

80 kg-ban magyar házi döntő volt a kapuvári Bak Sándor és a szolnoki Magna Gergő között. A szoros mérkőzés végén Magna egy ugró fejrúgást követően ippon győzelmet ért el.
Mindhárom döntőbe került férfi versenyzőnk bekerült a világkupa Európa-válogatott keretébe.

A mérleg: 10 arany-, 4 ezüst- és 4 bronzérem, amely fémjelzi az Agócs Tibor szövetségi kapitány által vezetett válogatott munkásságát és eredményességét.


 Még nem írt senki ezzel a cikkel kapcsolatban.
Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 0 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 172 vendég böngészi
Fórum legfrissebb
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 16.02.16.
téma: Cikkeinkről - írta: Shinria, 16.01.05.
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 15.12.23.
téma: Cikkeinkről - írta: Isaura, 15.06.30.
Japános programok
Linkek