Kezdőlap Rovatok Küzdősport Megérkeztek a Kyokushin Eb-re a magyarok
Megérkezett a magyar kyokushin válogatott delegáció a bulgáriai Európa-bajnokságra.

15 órás buszozást követően érkezett meg a magyar válogatott Plovdivba, a május 23-24-én megrendezésre kerülő junior és felnőtt Eb helyszínére, ahol formagyakorlatban és kyokushin küzdelemben mérik össze tudásukat a versenyzők.

Rövid átmozgatást követően került sor a mérlegelésre, ahol találkoztak is a nagy riválisok egymással. Rendkívül erős mezőny gyűlt össze, különösen a litván, ukrán, román, grúz, azeri és a helyi bolgár válogatott versenyzői, akik meghatározói az előző időszak kyokushin bajnokságainak.

Az előző időszak sikerei után nagy a kihívás a magyar válogatott számára, hiszen a jövő évi szentpétervári világkupa előtt a többi ország is bizonyítani szeretne.

A magyar csapatban több éremesélyes versenyző készül a nagy megmérettetésre sensei Agócs Tibor szövetségi kapitány irányításával.

Bár Szövetes Veronika a 2007. évi világbajnoki győzelmet követően visszavonult a versenyzéstől, a tavalyi Európa-bajnokság győztesei - Bartók Júlia, Ábrahám Edit, Rózsa Gábor (Fight Team) - címvédésre készülnek.

Mind a formagyakorlatban, mind a küzdelemben várhatók magyar sikerek, Tóth Renáta, Wagner Eszter, Tóth Attila, Szabó István, illetve női nehézsúlyban Zatykó Zita révén, valamint a sikeres vb szereplését követően Balogh Zsolt, Magna Gergő, Bak Sándor is éremeséllyel indul.

A junior keret is kiváló formában érkezett az Eb-re, itt is érmekre számít a szakvezetés. Küzdelembe a címvédő Csikai Bence és Licskai Dávid révén, illetve az éremesélyes Pethő Gergő, Szili László, Balogh Bernadett, Faragó Henrietta, valamint katában Szondi Anikó, Szabó Gergő és Ócs Sándor is komoly eséllyel indul.

Pénteken a juniorok kezdenek, majd szombaton következnek a felnőttek összecsapásai.

A részletekről folyamatosan beszámolunk.

 Még nem írt senki ezzel a cikkel kapcsolatban.
Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 0 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 102 vendég böngészi
Linkek