Programajánló következik:

Tisztelt Vendégünk!

Ezúton szeretnénk a figyelmébe ajánlani következő kiemelt művészeti mozifilm bemutatónkat, amelynek premier vetítését 2017. október 1-jén, vasárnap 16:30-kor tartjuk az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

British Museum: Hokuszai - A nagy hullámon túl
feliratos, angol ismeretterjesztő film (90 perc, 2017)

 


 

Részletes filmismertető és előzetes

Exkluzív tárlatvezetés és lebilincselő dokumentumfilm a British Museum legújabb, azonos című kiállításáról és Kacusika Hokuszai életéről és művészetéről - Budapesten kizárólag az Uránia műsorán. A Japánban, Franciaországban és Nagy-Britanniában forgatott látványos ismeretterjesztő film elsősorban Hokuszai munkásságára és életére fókuszál, bemutatva a bezárkózó Japán titokzatos és egzotikus világát is. A forradalmi 8K technológia segítségével rögzített filmben a művészettörténet kiemelkedő szakemberei kalauzolják végig a nézőt Hokuszai festészetének és nyomtatott műveinek titkain, miközben rendkívül részletgazdag közeli felvételeken tárulnak fel a művek. 

Az október 1-jei premier vetítés előtt bevezetőt mond Dénes Mirjam, a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum japán gyűjteményének kurátora. A 90 perces filmet eredeti nyelven, magyar felirattal vetítjük.

Az előzetest - amely az Uránia oldalán megtalálható - külön is a figyelmébe ajánlanánk, nagyon látványos!
http://urania-nf.hu/kiallitas/ british-museum-hokuszai-a- nagy-hullamon-tul

 Még nem írt senki ezzel a cikkel kapcsolatban.
Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 0 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 197 vendég böngészi
Linkek