http://www.kutatokejszakaja.hu/2…/esemenynaptar/esemeny.php…

Japán, az „Elsüllyeszthetetlen Repülőgép-hordozó (不沈空母)” - A szigetország biztonság és védelempolitikája napjainkban

Szervező: Nemzeti Közszolgálati Egyetem (Budapest)

Cím: 1083 Budapest, Ludovika tér 2. (NKE Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar (Ludovika főépület, 1083 Budapest, Ludovika tér 2.) 2. em. I. előadó)

A japán kultúra magával ragadó bája az ellentétek finom harmóniájából fakad, hagyomány és „high-tech”, a kínai kultúrörökör és japán sajátosságok keveredése, ezer éves szentélyek fölött száguldó csúcssebességű vonatok. E kettősség visszhangja köszön vissza a szigetország biztonság- és védelempolitikájának játékában is, hiszen Japán a pacifista doktrína mellett voltaképpen meghatározó globális és az egyik legfontosabb regionális szereplő a Kelet-Ázsiában zajló folyamatok terén.

Előadásomban szeretném bemutatni, milyen örökséggel zárta Japán a hidegháború korszakát és az évtizedek alatt kialakult pacifista doktrínát hogyan teszik próbára napjaink egyre sokasodó kihívásai. Abe Shinzō miniszterelnök idén körvonalazta a szigetország „Béke Alkotmányának” módosítására vonatkozó ütemtervét, így a 2020-as mérföldkő előtt érdemes lehet számba vennünk, Japán eddigi védelempolitikai és haderőfejlesztési törekvései milyen alapot adnak egy új szerepvállalás lehetőségéhez.

A Campusra való belépéshez személyi igazolvány szükséges!

 Még nem írt senki ezzel a cikkel kapcsolatban.
Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 0 bejegyzés)
Ki van on-line?
Oldalainkat 135 vendég böngészi
Fórum legfrissebb
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 16.02.16.
téma: Cikkeinkről - írta: Shinria, 16.01.05.
téma: Cikkeinkről - írta: phorvath, 15.12.23.
téma: Cikkeinkről - írta: Isaura, 15.06.30.
Japános programok
Linkek