Japánról mindenkinek a szusi jut az eszébe, de valójában a japánok sem mindig szusit esznek. Képes beszámoló mindennapi betevőnkről.

 

A céges menzán általában kétféle menü + bentó (Healthy bento - egészséges bentó) + rámen + karéraiszu a kínálat. A bentóhoz egy kis tányért, a többihez kettőt lehet választani. A kis tányérokon egy-egy falat saláta, savanyúság vagy desszert van. A rizst és a miszo-leves mindegyikhez adnak. 350 jenbe kerül az ebéd.

A bentó tartalma mindig változik.

A kétféle menü közül az egyik általában csirke vagy disznóhús, a másik hal.

Oyako-don: rizsen rántotta-csirke (magyarul az oya:szülő, ko:gyerek, szóval a csirke és a tojás kapcsolatát így jelzik :))

Ebitempurás udon (rántott garnélarák a tésztalevesben):

A reggeli a hotel éttermében baikingu (a viking szóból jön, svédasztalos). Van nyugati rész (rántottával, virslivel / sonkával, vajas croissant, pici zsemle, margarin, lekvár) és japán rész (miszo-leves, rizs, hal), saláta. Egy idő után egyhangú, nem nagyon cserélik a választékot.

Szupermarket péksége:

Néhány zöldség: a jégcsapretek óriási

a nagaimo nevű, középen levő hosszú barna krumplit ne egyetek, ha jót akartok

 

 

 Még nem írt senki ezzel a cikkel kapcsolatban.
Ha szeretnél hozzászólni, akkor jelentkezz be vagy regisztrálj.
Szólj hozzá! (eddig 0 bejegyzés)